Ajándék gyertya!

Hírlevél

Az Ön e-mail címe:
Feliratkozás
Leiratkozás
Korábbi hírleveleink megtekinthetők és letölthetők erről az oldalról!

Korábbi Hírlevelek:


--- hirlevel2011-01-21.html ---

--- hirlevel2011-01-21.html vége---

--- hirlevel2010-11-23.html ---

--- hirlevel2010-11-23.html vége---

--- hirlevel2010-05-28.html ---

--- hirlevel2010-05-28.html vége---

--- hirlevel2010-03-01.html ---

--- hirlevel2010-03-01.html vége---

--- hirlevel2009-12-13.html ---

--- hirlevel2009-12-13.html vége---

--- hirlevel2009-12-12.html ---

Hírlevél

Kedves Barátaink!


Boltunk megnyitása óta gyűjtjük vásárlóink e-mail címeit, hogy kapcsolatunk valamiképp kétoldalú lehessen. Az e-mail címeket kérve el szoktuk mondani, hogy milyen célra kérjük, és azt szoktuk ígérni, hogy nem zaklatjuk majd gyakran kéretlen mail-ekkel vendégeinket...
Nos, úgy érzem, ezt az ígéretünket sikerült maradéktalanul megtartanunk: éppen egy éve jelentkeztünk utoljára hírlevelünkkel. Sok minden történt velünk és boltunkkal az eltelt esztendő alatt, most mégis a már megszokott módon, egy - az adventi időszakhoz kapcsolódó - verssel szeretnénk köszönteni Önöket/Benneteket:


Weöres Sándor: Nől a dér, álom jár

Nől a dér, álom jár,
hó kering az ág közt.
Karácsonynak ünnepe
lépeget a fák közt.

Én is, ládd, én is, ládd,
hóban lépegetnék,
ha a jeges táj fölött
karácsony lehetnék.

Hó fölött, ég alatt
nagy könyvből dalolnék
fehér ingben, mezítláb,
ha karácsony volnék.

Viasz-szín, kén-sárga
mennybolt alatt járnék,
körülvenne kék-eres
halvány téli árnyék.

Kis ágat öntöznék
fönn a messze Holdban.
Fagyott cinkék helyébe
lefeküdnék holtan.
Csak sírnék, csak rínék,
ha karácsony volnék,
vagy legalább utolsó
fia-lánya volnék.


Hadd folytassuk egy meghívással!
Lassan-lassan hagyománnyá váló adventi gyertyamártásra hívunk újra mindenkit: december 20-án 11-től 17 óráig, a megszokott helyen, a Galagonya bolt „fedett parkolójában” ki-ki megmárthatja, elkészítheti gyertyáját. 13 órától a fóti Waldorf-iskola 12. osztályának alkalmi kórusa igyekszik az alkalomhoz illő művek éneklésével karácsonyi hangulatot teremteni.
A rendezvény ezúttal is ingyenes, anyagköltségre kérünk 200 Ft-ot gyertyánként.
Süteményekkel, meleg itallal és nagy szeretettel várunk mindenkit!

Idén is megjelent - és kapható nálunk - Tari Márta gyönyörű mézeskalács kompozíciókkal illusztrált falinaptára. A 2010-es kiadvány címe és témája: Áldás, békesség.

Ez évben is számos zenei kiadvány jelent meg és gazdagítja CD kínálatunkat. Ezek közül szeretnénk néhányat figyelmükbe/figyelmetekbe ajánlani!
Először is néhány PUTUMAYO újdonság, melyek hanganyagába az alábbi e-cardok megnyitásával bele is lehet hallgatni:

Azután hadd emeljünk ki néhányat a hazai népzenei, világzenei kínálatból:

Makám: Yanna Yova


Yanna Yova - E titkokat sejtető címmel megjelenő lemezével újabb fordulóponthoz érkezett a Makám. Akárcsak tíz éve, mikor a SkanZen albummal a hosszú hangszeres periódusról váltott a vokálisra. Szinte évente sorjáztak emblematikus lemezeik, melyek világa az archaikus hangzásokat, Kelet kincseit sugározták. A Yanna Yova, e kincseket nem feledve - napjaink atmoszféráját, zenei mozgásait és szövegvilágában is a lüktető városban élő ember séletérzéseit tükrözi.

Ára: 3.850,- FT


LOVÁSZ IRÉN / HORTOBÁGYI LÁSZLÓ: VILÁGFA


A Világfa válogatás a magyar népdal régi rétegének sokszínűségét igyekszik bemutatni és egy Keletről Nyugatra tartó ívet vázol fel, példázva a magyar népdalok tájegységek szerinti tagolódását és sajátosságait is. Virtuális zenei utazás térben és időben. Játék azzal a gondolattal, hogy milyen kulturális lehetőségeink lehettek volna, ha a magyarság ősei a keleti őshazából nem nyugatra, hanem pl. keletre vagy délre indultak volna el. A lemez anyaga azt is megmutatja, hogy a magyar népzene eredeti gazdagsága, univerzalitása, olyan tulajdonság, amely lehetővé teszi, hogy beágyazódhasson más kultúrák korabeli és mai zenei nyelvezetébe, napjaink világzenei gyakorlatába és a jövő elektronikus világába.

Ára: 3.630,- Ft


Berecz András: Sördal - Csuvas népdalok magyarul

(2CD + MP3 + könyv)

"A csuvas sördalok éneklői, míg a lélektől lélekig tartó göröngyös utat kövezik, a vidámság mellett a testvéri szövetséget is őrzik. Ritka tudományuk e kiadvány révén immár a Kárpát-medence lakóihoz is megérkezett. Behordott minden igéje és hangja arra a tájra vezet, ahol a kéz a kézbe kapaszkodik. Oda, ahol végzet árán sem emel testvér - testvér ellen szót. Ahol rokon - rokonnak szárnya. Ahol az út haza ér. Ahol: "Sűrű erdőn utat törtünk, Hegyet hágtunk, utat léptünk Jó rokonok látásáér." - Iancu Laura

Ára: 4.350,- Ft


KALÁKA / KÁNYÁDI: KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK

Verseskötet CD-melléklettel

2009-ben Kányádi Sándor 80 éves, a Kaláka 40 és a Hangzó Helikon sorozat 5 éves lett, ez a sorozat huszadik kötete. Sok szép kerek szám. Az olvasás élvezete, valamint a Kaláka együttes dalai mellett Sándor bácsi előadásában is hallgathatunk verseket. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk! A kötet illusztrációit Vogronics Zsuzsa készítette.

Ára: 4.990,- Ft

A fentieken kívül a közelmúltban – többek között – megjelent Gryllus Vilmos: Dalok 4. című, gyerekeknek szóló lemeze (ára: 4.270,- Ft), valamint Palya Bea: Egyszálének című legújabb kiadványa (ára: 5.200,- Ft) is!


Végezetül ünnepi nyitva tartásunk:

Az eddigi évekhez hasonlóan idén is nyitva tartunk vasárnaponként: 10-től 18 óráig.
December 24-én: 10 – 12 h
December 25-26-27-én: zárva
December 28-án: 13:30 – 18:30 h
December 29-30-án: 10 – 18:30 h
December 31-én: 10 – 13 h
Január 1 – 3-án: zárva


Akivel addig nem találkoznánk:

MEGHITT, BÉKÉS, ÁLDOTT KARÁCSONYT ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!

Márti és Laci
(Galagonya bolt)

www.galagonyaliget.hu

----
Ezt a levelet azért kapta, mert feliratkozott a
www.galagonyaliget.hu hírlevelére.
Ha mégsem kíván a jövAµben ilyen hírlevelet kapni,
itt leiratkozhat.


--- hirlevel2009-12-12.html vége---

--- hirlevel2008-11-18.html ---

Hírlevél

Kedves Vendégeink!


Elmúlt a nyár, elkezdődött az iskola... Ideje, hogy mi is összekapjuk magunkat és hírt adjunk néhány újdonságról:

A népszerű Puck, a törpe sorozat, a Szent Miklós, valamint a szentek életét bemutató Hadd legyek a testvéred! után megjelent Jakob Streit újabb gyermekeknek szóló könyve az Öregmalom Kiadó gondozásában. A könyv címe:

Louis Braille. A vakírás feltalálójának életeA könyvről
Amikor Louis Braille 1809. január 4-én egy Párizshoz közeli faluban, Coupvray-ban megszületett, még csak néhány olyan iskola volt egész Európában, ahová a vakok járhattak. Különböző kézműves szakmákat és zenét tanultak. Ám könnyen alkalmazható írás hiányában a világ jelentős része hozzáférhetetlen maradt számukra.
Louis látóként születt. De amikor háromévesen, mint annyiszor, apja nyeregmíves-műhelyében játszott, egy árral megsebesítette magát, és nem sokkal később megvakult.
Alig tizennégy éves, amikor kitapogatható írás kifejlesztésébe fog, amelyből később megszületik az a bizonyos Braille-írás, amelynek segítségével a vakok mind a mai napig írnak és olvasnak.
Ebben a könyvben Jakob Streit a gyerekek számára, az ő nyelvükön meséli el e nagyszerű ember történetét - ifjúságát és felnőttkorát, amikor a párizsi Vakok Intézetében tanárként dolgozott. Megtudhatjuk, hogyan tanulja meg Louis új módokon észlelni környezetét, hogyan járja útját a világban és hogyan visz fényt mások életébe a maga egyszerű, szeretetteljes és barátságos módján.
Ára: 1.990 Ft

Következzen néhány hanglemez újdonság:"Két évvel a Pimasz megjelenése után, mely itthon aranylemez lett, Angliában pedig az év albumai között jegyezték, a Kerekes Band kihozta második nagylemezét, a Fel a Kalappal!-t, mely nemcsak csángó boogieban gazdag, de egyben ethno funkot is szervíroz a vasárnapi ebédhez sütött csokitortánk mellé, hogy aztán kedvünkre nassolhassuk a zenei témákat, miközben lábunk pumpatáncot jár a szögdobra és a masszázs-basszusra. Nem csoda, ha tízből kilenc betyár ezt fütyüli."
Ára: 3.990 FtVarázslatos keleti forgószél csap fel ebből a zenéből, álomszerűen elragadó örvény! Természetes könnyedség, örömteli röpítő erő, közép-ázsiai, moldvai, dunántúli, kínai, indiai népzenékből táplálkozó frissesség jellemzi Grandpierre Attila őserejű világzenét játszó csapatának legújabb dobását. Eurázsia végtelen síkságain a lovasnépek évezredeken át a vágtázó lovak hátán száguldva élték át azt a lenyűgöző élményvilágot, amiből az ősi puszta népzenéje született. Ezen a lemezen a Vágtázó Csodaszarvas elszabadítja a mágikus népzene bűvös erejét, mindent átjár a lenyűgöző energiafelszabadulás, szélesre tárulnak az élő Világegyetermre nyíló kapuk, s itt virágzik a Mindenség kozmikus alkotóereje. A Vágtázó Csodaszarvas átadja zenéjének irányítását az itt élő csodálatos kozmikus alkotóerőnek. Ez őserejű eredetiségének titka.
Ára: 3.720 FtA "Tündér-idézés" című album valahol ott kezdődik, ahol a "Szertartás" véget ért. Emlékeztetőül a "Szertartás" (2006) története: Egy misztikus erdőben a világ minden tájáról összegyűlt varázslók egy közös meditációval szeretnék magasabb szintre emelni a Földet. Amikor a szertartás után már kialudt a tűz, hajnalban egy különösen finom, altató hangulatú zenére gyűlnek össze még a varázslók, amellyel az erdő jótékony szellemeit, a tündéreket kívánják megidézni. Ez tehát a "Tündér-idézés", mely zene az emberek lelkéből is a belső harmóniát varázsolja elő. A szerző romantikus ír dallamokat használ fel sajátjai mellett, nagyon lassú, egyenletes tempójú előadásban, ír ébenfa fuvolával és zongorakísérettel. A szerző ajánlása: Elalvás elősegítésére (gyermekeknek is), masszázshoz, meditációhoz, relaxációhoz, wellness terület, stb. Nem ajánlott: vezetés közben!
Ára: 2.430 FtA Hétrét zenekar 10 éve, 1998 nyarán alakult az Őrségben - innen az elnevezés is, hiszen az Őrség nem más, mint "Hétrétország" (Sülyi Péter). Az ország ezen szöglete mindig is a különböző kultúrák és hagyományok olvasztótengelyének számított. A régió számos nemzetiségnek ad otthont, így zenei hagyományokban is rendkívül gazdag. Az ír tradicionális kezdetektől a különféle népek népzenéjét feldolgozó és helyenként a magyarral és egymással is ötvöző, jelenleg dominánsan magyar népzenei alapokra építkező együttes zenéje, stílusa, előadásmódja mára teljesen kiforrott. A Hétrét számtalan meghívásnak tesz eleget az ország különböző pontjain, valamint az országhatárokon túl is felbukkanó rendezvényeken (Sziget Világzenei Nagyszínpad, Savaria Karnevál, Vidor Fesztivál, Szoboszlói Folk Hétvége, Pécsi Napok, Boglári Szüret, Keltenfest (Ausztria), vagy az idei Zene Ünnepén Pozsony...).
"Az album címe, az Eriggy az utamra! arra utal, hogy a Hétrét zenéje a népzenei motívumok irányába tolódott el. Ugyanakkor, módosítva a mondást, azt is magába foglalja, hogy gyere velünk és hallgasd a muzsikánkat, illetve, hogy a tréfa, a humor sem áll távol tőlünk."
Ára: 3.240 Ft


Baráti üdvözlettel:

Márti és Laci
(Galagonya bolt)

www.galagonyaliget.hu

----
Ezt a levelet azért kapta, mert feliratkozott a
www.galagonyaliget.hu hírlevelére.
Ha mégsem kíván a jövAµben ilyen hírlevelet kapni,
itt leiratkozhat.


--- hirlevel2008-11-18.html vége---

--- hirlevel2008-07-13.html ---

Hírlevél

Kedves Barátaink!


Mint azt boltunkat rendszeresen látogató és a nálunk kapható "rokolyás" ruhákat kedvelő és kereső vendégeink jól tudják, az utóbbi időben komoly gondjaink voltak a ruhák beszerzésével, az esetleges cserék bonyolításával, a választék bővítésével.
Most viszont örömmel értesítünk mindenkit, hogy kisebb csoda történt, szállító partnerünk újra előkerült és ígérete szerint ezután együttműködésünk gördülékenyebb lesz! Az alkalmat kihasználva kibővítettük választékunkat, így mostantól újabb modellekkel, szélesebb méretválasztékkal, nagyobb kínálattal várjuk vásárlóinkat.


Egyúttal szeretnénk hanglemez-újdonságokról is tájékoztatni. Íme két új CD a Fonó Records-tól és egy a Stereo-Periferic kiadótól:

CSÍK Zenekar: Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen... CD (FA2432)

A lemez címadó dalaként egy kalotaszegi népdal első sorait, illetve annak feldolgozását választottuk, "Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen...". Az új lemezen is követni szándékozzuk azt a hagyományt, hogy miközben megőrizzük a régi szép magyar népzenei értékeket, nyitunk a változó világunk felé, hogy a népzene igazi szépségét azoknak is meg tudjuk mutatni, akiknek talán kevesebb alkalmuk van a vele való találkozásra. Ahogy az előző lemezünk sikere is igazolja, akkor "ez a vonat, ha elindult, hadd menjen..."

ESZTERLÁNC: Égszakadás CD (FA2442)

A mezőségi énekesekkel és zenészekkel közös felvételeiről és koncertjeiről ismert Eszterlánc együttes ismét búzai zenére épülő lemezt készített.
Takács Anna és Eke Mária átütő hangja, valamint az egyszerű, kemény muzsika, ezúttal Dresch Mihály fúvós letisztult játékával egészült ki. A borítón látható felhők alatt egy rövid üzenet: Vigyázat! Népszerűtlen népzene. Hallgatói és előadói messze járnak, elvesztett nyomokat és helyeket kutatnak. Hazaérve könnyen ott találják magukat egy Égszakadás közepén."HATÁRON TÚLI MAGYAROK ZENÉJE"
2006/2007


A lemezen az alábbi előadók, együttesek hallhatók:
HERCZKU ÁGNES, PÁL ISTVÁN "SZALONNA", SÖNDÖRGŐ, VUJICSICS, AGÓCS GERGELY, FLÓTÁS EGYÜTTES, ÜSZTÜRÜ, MISZTRÁL EGYÜTTES

Hadd idézzük a kiadó hitvallását és ismertetőjét a kiadvánnyal és történetével kapcsolatban:

"A Periferic Records 2001 óta szervezi a Határon Túli Magyarok Zenéje (HTMZ) koncerteket. Bartók és Kodály nyomdokait követve mi is úgy gondoljuk, hogy a népzenének, világzenének is ott a helye a Zeneakadémián, színházakban, fényes hangversenytermekben. Egyre nehezebben döcögő országunkban számunkra szolgálat és misszió, hogy a Kárpát-medencében élő nemzetiségek egymással békében, harmóniában éljenek, melyhez egymás kultúrájának, hagyományainak és szokásainak megismerése, valamint kulturális kapcsolatainak javítása és bővítése elengedhetetlen feltétel. A határon túli koncerteken a megszólaltatott zene és a közönség sokszínűsége ezt jól igazolta: együtt éreztük összetartozásunkat magyarok, szlovákok, románok, svábok, tótok, szerbek, bunyevácok, szlovének és ruszinok. Ezért is folytatjuk megszállottan a CD adományozást és a koncerteket immár mind a hét hazánkat körülölelő országban.

A HTMZ története röviden (amelyet 2008-tól Kárpát-medencei Magyarok Zenéje névre keresztelünk):
2001. - I. HTMZ koncert - Zeneakadémia. Fellépők: Ghymes (Felvidék), Ivánovics Tünde (Vajdaság), Tímár testvérek (Erdély) + Kerekes
2002. - II. HTMZ koncert - Zeneakadémia. Fellépők: Söndörgő, Tatros, Bástya Citerazenekar (Felvidék)
2003. - III. HTMZ koncert - Zeneakadémia. Fellépők: Muzsikás együttes + Petrás Mária (Moldva) + Oláh Dezső (Felvidék) + Muszka Bene Ilonka és Muszka Bene György (Kalotaszeg) + Maneszes Márton (Mezőség)
2005/2006. - IV. HTMZ koncertek és CD adomány - Thália Színház és határon túli városok.
A HTMZ (Határon Túli Magyarok Zenéje) CD adományozással egybekötött jótékonysági koncertsorozat során 2005/2006-ban 75 kiadó csatlakozásával 6 millió Ft értékben CD-t adományoztunk négy határon túli város könyvtárának a Magyarországi Református Egyházzal együttműködve. Ezt ÖT koncert keretében bonyolítottuk le (Budapest, Révkomárom, Beregszász, Kolozsvár és Szabadka).
2006/2007. - V. HTMZ koncertek és CD adomány - Thália Színház és határon túli városok.
2006/2007-ben folytattuk az adományozást, melynek összértéke ismét mintegy 6 millió Ft, ám ezúttal bevontuk a körbe Horvátországot, Szlovéniát és Ausztriát is, megszólítva így a teljes Kárpát-medence magyarságát (8 KONCERT - 8 ORSZÁG - EGY NEMZET). Tettük, tesszük ezt azért, hogy a határon túli magyar városokban is elérhetőek legyenek az anyaországban kiadott magyar zenei értékek, amelyek sokszor éppen a határon túli magyar területekről származnak. A 80 kiadó által adományozott több ezer CD-ből álló adománnyal a városok könyvtáraiban egy-egy színvonalas zenei tékát alapítottunk, melyeket évenként ünnepi koncertek keretében további adománnyal gazdagítunk."

Emlékeztetőül íme a sorozat előző darabja:


"HATÁRON TÚLI MAGYAROK ZENÉJE" 2005/2006 (2CD)

A kiadványon az alábbi előadók, együttesek hallhatók:
BÁSTYA CITERAZENEKAR, AGÓCS GERGELY, KEREKES EGYÜTTES + TÍMÁR TESTVÉREK + DEMETER ERIKA, VUJICSICS + SÖNDÖRGŐ, BAKOS ÁRPÁD + PÁLFI ERVIN, PÁL LAJOS ÉS ZENEKARA, KORMORÁN, DONGÓ, IVÁNOVICS TÜNDE, ROZSDAMARÓ, MISZTRÁL


A CD-k megvásárlásával támogatod a határon túli koncerteket, mert azokat
- többek között - az eladásból származó bevételből finanszírozzák.Baráti üdvözlettel:

a Galagonya Kézműves Ajándékbolt
(Márti és Laci)

www.galagonyaliget.hu

----
Ezt a levelet azért kapta, mert feliratkozott a
www.galagonyaliget.hu hírlevelére.
Ha mégsem kíván a jövAµben ilyen hírlevelet kapni,
itt leiratkozhat.


--- hirlevel2008-07-13.html vége---

--- hirlevel2008-06-01.html ---

Hírlevél

Ha lehetne a szívembe fogadnálak
ha lehetne a lelkembe bezárnálak
kebelembe vetnék ágyat
lelkem lenne lakóházad

A boltunkban már ismert, egyedi motívumokkal és rovásírásos idézetekkel díszített pólók választéka tovább bővült! Az új pólók egyikéről (Fénymag) vett idézettel és képpel jelentkezünk hosszú hallgatás után újabb hírlevelünkkel.

Hadd hívjuk fel szíves figyelmüket/figyelmeteket legközelebbi rendezvényünkre:

ÁSVÁNYKIÁLLÍTÁSSAL ÉS –VÁSÁRRAL EGYBEKÖTÖTT KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS-ra
várunk szeretettel minden érdeklődőt június 7-én 10-től 16 óráig!
A helyszín – a Karácsony előtti gyertyamártáshoz hasonlóan – a Galagonya-bolt „fedett parkolója” lesz, amely az Attila utca felől megközelíthető.
A rendezvény természetesen ingyenes, a kézműves foglalkozás anyagköltsége 200,- Ft/db lesz.
Avatott szekértő közreműködésével várunk mindenkit, aki jó eséllyel választ ad majd azokra az ásványokkal kapcsolatos kérdésekre, melyekre mi nem mindig tudtunk válaszolni!


És egy sokak által nagyon várt jó hír:
Végre megjelent és már kapható nálunk Palya Bea legújabb lemeze:

Hadd idézzük az énekesnőt új lemezével és eddigi munkásságával kapcsolatban:

"Adieu les complexes - énekli Boris Vian egyik dalában. Ez tetszett nekem. Franciául van, de mindenki érti. Egyetemes. Az alkotásnak egyetlen kulcsa van, hogy kidobjuk a "ki mit gondol" gátjait. Szívből, szabadon, vadul, komplexusok nélkül. Arra vágyom, hogy a zenémet ne egzotikumként hallgassák, hanem olyannak, amilyen. A dalok szövegeit saját, vagy magyar, zsidó, cigány, bolgár dallamokra írtam, és van két angol dal is. A hangzás sokszor népzenei világokat idéz, de gátlástalanul kisajátítottam ezeket a gyönyörű zenéket, mert ennek a munkának a személyes vonatkozása a legfontosabb. Eléneklem, mi van velem, szerelem, magány, utazás, csak mindig változó formában. Továbbadom, mert egyedül ennek a továbbadásnak van értelme."


Szeretnénk ezúton is mutatni rovásírásos pólóink legújabb darabjai közül néhányat ízelítőül.
A többit honlapunkon tekinthetik meg:


Végül, de nem utolsó sorban hadd hívjuk fel kedves vendégeink figyelmét boltunk megváltozott nyitva tartására:

Hétfő: 13:30 – 18:30
Kedd – Péntek: 10:00 – 18:30
Szombat: 10:00 – 13:00

Baráti üdvözlettel:

a Galagonya Kézműves Ajándékbolt
(Márti és Laci)

www.galagonyaliget.hu

----
Ezt a levelet azért kapta, mert feliratkozott a
www.galagonyaliget.hu hírlevelére.
Ha mégsem kíván a jövAµben ilyen hírlevelet kapni,
itt leiratkozhat.


--- hirlevel2008-06-01.html vége---

--- hirlevel2008-03-02.html ---

Hírlevél

Az élet

Nézd a holdat!
Mily bátorsággal töri meg
a sötétséget.
Nézd a csillagokat!
Mint megannyi remény fénye,
megannyi ember csepp könnye!
Nézd a fákat! Mily
fenségesen állnak
szélben, fagyban,
forróságban.
Nézd a csendes, sötét
utcákat!
A nyugalom és a
titokzatosság
félelemmel tölt el, ugye?
Hallgasd a csendet!
Az éjszaka hangjait!

Fájdalmas gyönyöruség,
melyben
keveredik boldogság,
szomorúság,
félelem - élet és halál.

Ihol egy pár, életük
legboldogabb
napján. A szeretet óvja
oket.
Amott egy beteg gyermek, s
az
anya mérhetetlen fájdalma.
A gyermek küzdelme
a halállal
Emerre egy sánta öregember,
fázik, vacog, s mintha nem
is
a földön lenne. Szemében
mennyei üdvösség csillog.

Arról ártatlan, önfeledt
gyermek-
kacaj, mintha belenevetne a
félelem sötét arcába.

Fájdalmas gyönyöruség,
melyben
keveredik boldogság,
szomorúság,
félelem - élet és halál.

De ni, amott már pirkad.
A csillagok reménysugarai
elocsalogatták a fényt.
S amott már bújik elo a nap,
ébredeznek az apró
élolények.
Eloször csak halkan,
bátortalanul
vakkantanak, csivitelnek
egyet-egyet,
majd egyre belevetik magukat
az
olykor nehéz, fájó, ám
gyönyöruséges
A‰letbe.

Ugye már Te sem félsz?
Gyere, induljunk útnak mi
is.
Hosszú út vár még ránk.
De Te csak menj, s gondolj,
egyre csak gondolj a
csillagokra.

Kedves Barátaink!

Hosszú hallgatás után ismét egy verssel – egy számunkra különösen kedves gimnazista versével jelentkezünk…

Idei első hírlevelünkben – elsősorban – zenei kínálatunk változásáról, bővüléséről szeretnénk hírt adni:


Az év végén szomorúan kellett tudomásul vennünk, hogy megszűnik üzleti kapcsolatunk egyik partnerünkkel, a Hangvető Zenei Terjesztő Társulással, melynek kiadványai népszerűek boltunkban, s mi is nagyon szeretjük azokat. 
De – ugye – minden jó, ha a vége jó: sikerült azon melegében terjesztői kapcsolatot létesítenünk a Stereo Periferic kiadóval, melynek zenei kínálatában megtalálható a teljes hangvetős kínálat (tehát ez megmarad), ezen felül számos saját kiadványukkal, valamint a hazai és a nemzetközi zenei világ általuk terjesztett hanghordozóival jelentősen bővült kínálatunk!
Ez meglátszik a Galagonyában fizikailag végigbogarászható CD-állványokon, de miután a kiadó hatalmas kínálata nem fér el nálunk, megrendelésre beszerezzük a Stereo 7-8 ezer darabos listáiról kiválasztható hanghordozókat is!
Ezeken a listákon megtalálható a magyar népzenei, alternatív- és világzenei, valamint jazz-élet színe-java Dresch Mihálytól az Európa Kiadón át a Zubolyig, vagy a Kolindától a Muzsikáson, Tékán, Misztrálon keresztül a Korai Örömig, míg a külföldi listákon képviselteti magát a 60-as, 70-es évek progresszív-, könnyűzenei, valamint jazz- és rock-életének minden meghatározó előadója a B.B. Kingtől a Yes együttesen, a Black Sabbath-on, vagy a Colosseumon keresztül a Jethro Tull-ig!

A listák megtalálhatóak boltunkban, de elektronikus formátumban (Excel fájl) is el tudjuk küldeni. Aki szeretné e-mail-ben megkapni, kérjük jelezze elérhetőségeink egyikén!

Néhány kiadvány ízelítőül:

Szalonna és barátai
Örömzene

A Magyar Állami Népi Együttes vezető prímása, Pál István „Szalonna” első albumának elkészítéséhez elhívta majd’ az összes zenész barátját, akivel állandó vagy alkalmi társulásokban együtt zenél(t). Íme a tekintélyt parancsoló névsor.

Az együttes tagjai:
HERCZKU ÁGNES
PÁL ISTVÁN „SZALONNA”
Gera Attila
Unger Balázs
Karacs Gyula
Doór Robert

Ár: 3240.- Ft

SBB
THE ROCK

A lengyel SBB „The Rock” címmel új lemezt készített 2007 őszén. Az album kemény alapokra épülő, progresszív zene, mely némileg visszatérés a 70-es évek SBB-jének hagyományaihoz. 2007-ben csatlakozott az együtteshez Németh Gábor dobos. Ezen az albumon már az ő játéka hallható.

 Ár: 3880.– Ft

 

Miles Davis – In A Soulful Mood (2CD)

Miles Davis jazztörténet egyik legkiemelkedőbb és legnagyobb hatású alakja. 13 éves korában kezdett trombitálni, de nem csak hangszeres játéka révén vált kiemelkedő jelentőségű jazzmuzsikussá, zenekarvezetői, zeneszerzői és formaújító tevékenysége egyaránt hozzájárult rendkívüli elismertségéhez. Ezen a dupla válogatásalbumon legismertebb szerzeményei hallhatók.


Ár: 3240 Ft


  

Emerson,Lake & Palmer - Pomp and Ceremony Live (2CD)


A progresszív rock egyik legmeghatározóbb zenekara kétségkívül az Emerson, Lake and Palmer. Az együttes egy korai szupergroup volt: Emerson a The Nice, Lake a King Crimson, Palmer pedig az Atomic Rooster tagja volt. Ezen a dupla válogatáson a legismertebb szerzemények koncertváltozata hallható.


Ár: 3400 Ft

Baráti üdvözlettel:

a Galagonya Kézműves Ajándékbolt
(Márti és Laci)

www.galagonyaliget.hu

----
Ezt a levelet azért kapta, mert feliratkozott a
www.galagonyaliget.hu hírlevelére.
Ha mégsem kíván a jövAµben ilyen hírlevelet kapni,
itt leiratkozhat.


--- hirlevel2008-03-02.html vége---

--- hirlevel2007-12-21.html ---

Hírlevél

Karácsonyi dal

Ma térdre hull a fényben
sötétség angyala,
mert Mária ölében
felsír Isten fia.

Úgy sír, mint földi gyermek
elhagyva otthonát,
de hordoz égi terhet:
az Úr örök szavát.
 


Kertész Eszter: Rózsalámpa című újabb kötetéből vett verssel szeretnénk Áldott Karácsonyt és örömökben, egészségben, sikerekben gazdag Új Esztendőt kívánni minden kedves vásárlónknak, barátunknak, ismerősünknek!

Egyúttal szeretnénk hírt adni néhány hanglemez-újdonságról, valamint év végi nyitva tartásunkról:

Bognár Szilvia - Herczku Ági – Szalóki Ági
Szájról szájra

Népdalaink szájról szájra öröklődnek, s miközben saját útjukat járják, énekesek generációinak ajkán formálódnak, tisztulnak és szépülnek.
A három énekesnő is így sajátította el mestersége csínját-bínját, egymástól is tanulva - szájról szájra adták-vették a fortélyokat, kincseket. A szakmai tisztelet előbb barátsággá alakult, majd immár szakmai "szövetséggé" formálódott, hiszen egyre többször énekeltek közösen különböző előadásokon. Példának okáért a Makámos Krulik Zoltán, vagy Nikola Parov meghívására eleinte párosával, majd hármasban, sőt egy időben négyesben is. Négyesben, hiszen Palya Bea is a társasághoz tartozik, aki jelen volt a produkció születésekor.
A közös éneklés sikerein felbuzdulva határozták el, hogy önálló műsort hoznak létre. Olyan műsort, ahol a különböző női karakterek és a hozott zenei tapasztalatok színezve-árnyalva kiegészítik egymást, a három karakteres hang pedig egymást kísérve szólaltatja meg régiónk népdalkincsét. A zenei kíséretre is - magukhoz hasonlóan - széles zenei látókörrel, változatos érdeklődéssel rendelkező muzsikusokat kértek fel: a komponálásban finom árnyalataival kiemelkedő gitáros Juhász Gábort, a multiinstrumentalista és világzenei porondon rendkívül sikeres Nikola Parovot, a muzikalitásával kitűnő ütő hangszeres Dés Andrást, a hangszerelőnek is kiváló nagybőgős Kovács Zoltánt és a népzenében sokszor bizonyított Mester Lászlót, aki ezen a lemezen különböző hangszereivel gazdagítja a hangzást.

SOLARIS
Nostradamus - Live in Mexico
DVD + CD

A DVD felvételei 2004. március 23-án és 24-én, a monterrey-i Teatro de la Ciudadban elhangzott koncerteken készültek.
A DVD tartalmaz egy rövid utifilmet is, amely Monterreyben, Mexico-Cityben és Baja Californián (Mexicali) készült, valamint egy 28 oldalas, különleges füzetet mindarról, amit a Solaris tagjai egyenként gondolnak a Nostradamus legendáról.
A Sötétség hajói címmel Somogyi Gyula víz alatti filmetüdje is látható a Proféciák könyve I. és II. tételére.
A CD-n a koncert teljes anyaga hallható.

* * *

A Putumayo kiadó legfrissebb megjelenéseiről az alábbi linkekre kattintva ún. E-card-ok adnak részletes tájékoztatást, valamint kis ízelítőt a hanganyagból:

 

E-card: Putumayo Presents World Hits!
Brazilian Playground E-Card
E-Card: Tango Around The World
Celtic Dreamland E-Card

Boltunk év végi nyitva tartása:

December 27-28: 10:00-től 18.30-ig
December 29.: 10:00-től 13:00-ig
December 30.,31., január 1.: zárva
Január 2-től rendes nyitva tartás


Baráti üdvözlettel:
                                    a Galagonya Kézműves Ajándékbolt
                                                                    (Márti és Laci)

 

www.galagonyaliget.hu

----
Ezt a levelet azért kapta, mert feliratkozott a
www.galagonyaliget.hu hírlevelére.
Ha mégsem kíván a jövőben ilyen hírlevelet kapni,
itt leiratkozhat.


--- hirlevel2007-12-21.html vége---

--- hirlevel2007-12-09.html ---

Hírlevél

MEGHÍVÓ

A karácsonyi készülődés jegyében, december 16-án ADVENTI GYERTYAMÁRTÁS-ra hívjuk kedves barátainkat, ismerőseinket, vásárlóinkat – gyerekeket, felnőtteket egyaránt!

Boltunk „fedett parkolójában” (bejárat az Attila utca felől) várjuk az érdeklődőket délután 3 órától este 7-ig, ahol adventi dalok hallgatása – netán éneklése – közben ki-ki „megmárthatja”, majd kidíszítheti gyertyáját.

A részvétel ingyenes, az anyagköltség gyertyánként 150 Ft.

*          *          *

Könyvajánlat Mikulásra

Közeledik a december. Lassan mindenhonnan piros köpenyes, fehér szakállú, ablakból lógó, integető, kéményre mászó „mikulások” köszönnek ránk és legtöbben el is felejtkezünk arról, hogy honnan, kitől származik ez a szép december eleji ünnepünk.

A következő könyvajánlót azok figyelmébe ajánljuk, akik gyermeküknek, unokájuknak – esetleg maguknak – az igazi Mikulásról szeretnének olvasni.

Jakob Streit:
Szent Miklós

Hat éven felülieknek

Csak kevés történelmi emlék maradt fenn Miklósról, a Krisztus utáni IV. század első felében élt mirai püspökről. Mégis óriási hatással volt ez az ember, akinek nagylelkűsége immár több évszázadra visszanyúló hagyományt alapozott meg. Mikulás napját azonban, amely a lélekben gazdag karácsonyünnepet hivatott előkészíteni, napjainkban az a veszély fenyegeti – jobban, mint eddig bármikor –, hogy valódi értelme, jelentősége feledésbe merül.

Ezért meséli el Jakob Streit a Mikulás történetét a gyerekeknek. Tizennégy fejezetben ismerhetjük meg azt az embert, aki mindig bátran, erős szívvel állt a gyengék és szegények mellé – még azt a veszélyt is vállalva, hogy elveszíti a császár kegyeit. Miklós püspök azonban nemcsak életében vitt véghez nemes tetteket, de szellemi ereje halála után is hatott.

Ezek a kis történetek abban segítenek a mai kor gyerekeinek és szüleiknek, hogy Mikulás ünnepét újra valódi, mély értelemmel tölthessék meg, hogy az méltó előhírnöke lehessen a karácsonynak.

A könyv 6 és 11 éves kor közötti gyerekeknek ajánlott. Azok a szülők, akik tudatosan olvassák gyerekeiknek Miklós püspök történetét, több évre nagyszerű kísérőre lelhetnek benne a karácsony előtti, várakozásteljes időszakra.

*          *          *

Az előző hírlevélben bemutatott pólóknak megérkeztek a hosszú ujjú változatai is!

A női és férfi rövid ujjú pólókat 2.500, a hosszú ujjúakat 3.360 Ft-ért kínáljuk, valamint bármilyen szín-,fazon-,méret-, motívum-kombinációra rendelést is felveszünk!

*          *          *

Decemberi nyitva tartás:

December 1., 8., 15., szombatok:                         10:00-től 13.00-ig
December 2. vasárnap:                                     zárva
December 9., 16., 23. vasárnapok és 22. szombat: 10:00-től 18:30-ig
December 24. hétfő:                                        10:00-től 13:00-ig
December 25-26. Karácsony:                             zárva

December 27-től rendes nyitva tartás

*          *          *

És ismét egy kis Hangvető-újdonságértesítő:

Balogh Kálmán Gypsy Cimbalom Band: Aven Shavale

Kiadó: FolkEurópa
Megjelenés éve:
2007
Cikkszám:
FECD036
Játékidő:
52:57
Műfaj:
világzene
Információ:
A zene a vérükben van! A muzsikusok elsősorban a romák által játszott balkáni és Kárpát-medencei hangszeres tánczenéből indulnak ki, azonban a hagyománytól eltérően az improvizációkra helyezik a hangsúlyt, és dzsesszes, szvinges zenei ízekkel, különleges hangszereléssel fűszerezik mindezt. Az eredmény egy kaleidoszkópikus, energiától duzzadó dzsesszes világzene...

Balogh Kálmán és a Gipsy Cimblom Band:
Balogh Kálmán
– cimbalom (1-11)
Kovács Ferenc – hegedű, trombita (1), (2-7, 9-10)
Bede Péter – tenorszaxofon (1-10)
Frankie Látó – hegedű (1-5, 7-10)
György Mihály – gitár (1-10)
Novák Csaba – bőgő (1-10)

 Közreműködik:
Szalóki Ági – ének (7)
Polnauer Flóra – ének (8)
Krámli Kinga – ének (9)
Balogh Gusztáv – ének, szájbőgő (2, 4, 7)
Pusztai Gábor – ütőhangszerek (1-5, 7-10)

 

Lovász Irén: Belső hang

Kiadó: szerzői kiadás
Megjelenés éve:
2007
Cikkszám:
SVCD02
Játékidő:
51:00
Műfaj:
világzene
Információ:
"A Belső hang a Gyógyító hangok című lemezsorozat második darabja. A Belső hang egy meditatív belső utazás, az én legmélyén szunnyadó őserők fölébresztése érdekében. A négy természeti őselem: a föld, víz, tűz, levegő bennünk rejlő energiáinak felszínre hozása a zene, a harmónia természetes eszközeivel.

Legbelsőbb énünk mélyére csak a teljes elcsendesedéssel, befelé fordulással, kontemplációval juthatunk. Az énünk mélyén szunnyadó erők érintése a legősibb magyar imádságok, énekek, archaikus népdalok, gregorián dallamok segítségével, a legtermészetesebb húros hangszer, az emberi hang, és a négy elemet megjelenítő hangszerekkel történik."
- Lovász Irén 

Lovász Irén - ének
Kerekes János - didgeridoo
Pintér Ágnes - hárfa
Balázs Gergely - hegedű
Gesztelyi Nagy Judit - shakuhachi
Mizsei Zoltán - hang

 

Berecz András: Legényes

Kiadó: Berecz Bt.
Megjelenés éve:
2007
Cikkszám:
BCD0701
Játékidő: 71:41
Műfaj: népzene
Információ:

"A "Legényes" mesékkel tarkított válogatás - régebbi és meg sem jelent népzene-kiadványokból, amatőr felvételekből. Több, mint húsz év termése. A dalok nagy része a nyolcvanas években állt össze. A sok ki- és előadatlan dalt idővel számos zenekar felkarolta, táncházakban is jó néhány változatuk született. A felvételek hangzása sokféle, a 11-es számú "hajnali nóta" Sallay László egyedi tervezésű mikrofonjával, a 12-es egy New York-i görög kocsmában, kazettás magnóval készült, a mesék mezei felvételek. A muzsikusok az Ökrös és az Újstílus zenekar tagjai, mesterei, barátai. Kicsi Aladár és Neti mester elment, nyugodjanak békében! A két zenekar tagjai ma már húsz felé zenélnek, magam ritkán bandázok - együttmuzsikálásunk lassan emlék. " -
Berecz András

 Berecz András - ének, mese

Közreműködnek:
Fodor Sándor "Neti", Gombai Tamás, Laka Kicsi Aladár, Mester László, Molnár Miklós, Ökrös Csaba, Vizeli Balázs
- hegedű
Adorján István, Fekete Antal, Kelemen László, Mester László - brácsa
Porteleki Zoltán - cimbalom
Kozma Gyula - kisbőgő
Doór Róbert, Havasréti Pál, Kozma Gyula, Pénzes Géza - bőgő

 

Napra: Jaj, a világ!

Kiadó: FolkEurópa
Megjelenés éve:
2007
Cikkszám: FECD030
Játékidő: 63:51
Műfaj:
világzene
Információ:
"Mi lett volna, ha Jimi Hendrix hallott volna egy erdélyi parasztprímást? Mi lett volna, ha Bartók hallotta volna Jimi Hendrixet? É mi lenne, ha Te most meghallanád a Naprát?
A Kárpát-medence népzenéje a Napra zenészeinek közös kiindulópontja, amelyet korunk kultúrájában értelmeznek újra, modernkori hangzásba ültetve azt át. Ehhez persze szükséges, hogy a tagok otthonosan mozogjanak a térség népzenei világában, és annak jellegzetes stíluselemeit könnyedén tudják alkalmazni bármilyen zenei szituációban. A Naprát a muzsikusok kiemelkedő hangszeres tudása, virtuozitása, lendületes előadásmódja, másrészről az elektronikus és az akusztikus hangzás és hangszerek elegyítése együtt teszi sajátos erejűvé.
Hogy nézhet ki egy, a XXI. századi Kárpát-medencében alakult zenekar felállása? Elektromos gitár, basszus, brácsa, tangóharmonika, cimbalom, dob, hegedű és ének, ahogy a Napra zenekar esetében? Lehet... Segítségnek próbáljuk meg elképzelni, hogyan viselkedett volna egy, az 1800-as évek végén élő paraszt-prímás, ha megmutatják neki például Jimi Hendrix zenéjét. Reméljük ezzel segítettünk. Mindenesetre érdekes kalandnak ígérkezik..."
-
A kiadó

Both Miklós - gitár, hetár (hegedű-gitár), ének, special effects
Krámli Kinga - ének
Hegedűs Máté - hegedű
Bobár "Boby" Zoltán - harmónika, zongora, kontra, bőgő, szintetizátor
Balogh Kálmán - cimbalom
Winter Csaba - basszusgitár
Pfeiler Ferenc - dob

Közreműködik:
Éri Márton
- brácsa
Németh András - tekerőlant

                                               a Galagonya Kézműves Ajándékbolt

(Márti és Laci)

www.galagonyaliget.hu

----
Ezt a levelet azért kapta, mert feliratkozott a www.galagonyaliget.hu hírlevelére.
Ha mégsem kíván a jövőben ilyen hírlevelet kapni, itt leiratkozhat.


--- hirlevel2007-12-09.html vége---

--- hirlevel2007-10-16.html ---
Galagonya Hírlevél

Hírlevél

Kedves Vendégeink!

A szépet csodálni,
Az igazat óvni,
A nemeset tisztelni,
A jót körbezárni:
Ez vezeti az embert
Az életben célokhoz,
Cselekvésben az igazhoz
Érzésben a békéhez
Gondolkodásban a Fényhez,
És megtanítja bízni
Az isteni gondoskodásban
Mindenben ami van:
A világmindenségben,
A lélek alapjában.

Hosszú hallgatás után ezzel a Rudolf Steiner idézettel jelentkezik aktuális hírlevelünk.

Az elmúlt időszakban sok minden történt boltunkban, számos újdonsággal bővítettük kínálatunkat. Ezek közül ajánlanánk néhányat szíves figyelmükbe:

A már ismert „Rokolyás” női ruhák mellett különleges pólókat kínálunk, melyeket ősi magyar motívumok, valamint ősi motívumok alapján tervezett egyedi minták és rovásírás szövegek díszítenek. A 16-féle póló tervezése és kivitelezése Juhász Éva és Kiss Béla grafikusok munkája.
A pólók (rövid ujjú és ujjatlan női, valamint unisex,  S-től XXL méretig) fehér és fekete színben, aranyszínű grafikával készülnek. Mindegyik pólóhoz csomagolunk egy A5-ös méretű ismertető lapot a rovásírásról és a rovás-abc-ről.

               

Karácsonyi (és egyéb alkalomra) ajándékötletünk a nosztalgia jegyében:
Ki ne emlékezne gyermekkorunk (kinek szülei gyermekkora) kedves lemezjátékaira: a kinyújtott nyelvű kutyaól-perselyre, a törpeautóra, a negyvenes évek magyar találmánya alapján készült propulziós hajókra, a lemez csibére és motorosra, a színes kaleidoszkópra és hasonló korabeli játékokra? Most meglephetjük ezekkel gyermekeinket – vagy magunkat – mert mostantól kaphatóak boltunkban e régi játékok korhű, hasonmás példányai!

                         
 

Ünnepi nyitva (vagy inkább zárva?) tartás: 

- október 20. szombat:      10:00 – 13:00
- október 21. vasárnap:     zárva
- október 22. hétfő:          zárva
- október 23. kedd:           zárva
- október 24. szerda:        szabadság miatt zárva

Október 25-től rendes nyitva tartással várjuk vendégeinket. Megértésüket köszönjük!


Végezetül a megszokott Hangvető-újdonságértesítő:

http://galagonyaliget.hu/index.php?tartalom=termekeink|cd.htm#07oktober


                a Galagonya Kézműves Ajándékbolt
                (Márti és Laci)

 

www.galagonyaliget.hu

----
Ezt a levelet azért kapta, mert feliratkozott a www.galagonyaliget.hu hírlevelére.
Ha mégsem kíván a jövőben ilyen hírlevelet kapni, itt leiratkozhat.


--- hirlevel2007-10-16.html vége---

--- hirlevel2007-08-10.html ---
Megújítottuk ruhakínálatunkat! Boltunkba látogató vásárlóink eddigi készletünkhöz hasonló stílusú, kiváló minőségű, zsűrizett, de jóval alacsonyabb árfekvésű ruhák között válogathatnak.
Kínálatunkat folyamatosan bővítjük és két hetente frissítjük!

Néhány kép ízelítőnek:

 

Szokásunkhoz híven ezúttal is figyelmükbe ajánljuk a most megjelent CD-újdonságokat:

http://galagonyaliget.hu/index.php?tartalom=termekeink|cd.htm

Továbbra is szeretettel várjuk régi és új vásárlóinkat:

                         a Galagonya Kézműves Ajándékbolt

(Márti és Laci)

www.galagonyaliget.hu

----
Ezt a levelet azért kapta, mert feliratkozott a www.galagonyaliget.hu hírlevelére.
Ha mégsem kíván a jövőben ilyen hírlevelet kapni, itt leiratkozhat.


--- hirlevel2007-08-10.html vége---

--- hirlevel2007-07-06.html ---

Kedves Vendégeink!


 


Három újabb könyvet és utolsó jelentkezésünk óta megjelent hanglemezeket
szeretnénk harmadik hírlevelünkben figyelmükbe ajánlani:


 


TAKÁTS PÉTER: A NYUGATI ÉS A KELETI VÁLLALKOZÓI MENTALITÁSRÓL
ISBN: 963 212 576 2

Vonalkód: 9 789 632 125763

Keményfedeles, fűzött,

színes borító, 103 oldalKi ne találkozott volna olyan vállalkozóval, aki tehetségének és kitartásának köszönhetően virágzó vállalkozást hozott létre, és amikor már úgy tűnik, hogy cége elérkezett a csúcsra, akkor ahelyett, hogy élvezné munkája gyümölcsét, saját művének rabjává válik. Úgy tűnik, hajnaltól késő estig dolgoznia kell, hogy vállalkozása működni tudjon, és a folyamatok rendben és stabilan működjenek. Nem marad egy szabad perce sem magára, sem pedig környezetére, így aztán körülötte mindenki szenved, családja hiányolja, barátai elhagyják. Innen pedig egyenes út vezet a tragédiákhoz.

El lehet kerülni a tragédiát? Minden vállalkozó tönkremegy abban, hogy saját művét megpróbálja életben tartani? Hogyan csinálják ezt a tapasztaltabb, tőlünk nyugatra élő és dolgozó vállalkozók? Ezekre a kérdésekre keresi és adja meg a választ ez a könyv, mely végigvezeti az olvasót a vállalkozások alapításától a tudatos vállalkozóvá válásig vezető úton. Bemutatja, hogy azok a problémák, melyekkel ma a hazai vállalkozók többsége küzd, nem saját hibájuk vagy egy sorscsapás következménye, hanem a fejlődés természetes velejárói. A könyv segítségével a tudatos vállalkozó képes lesz vállalkozása helyzetét és fejlődésének törvényszerűségeit felismerni és azokat befolyásolni. Ekkor saját kezébe veheti sorsának irányítását, és megindulhat egy olyan fejlődési úton, melynek eredménye egy jól működő, folyamataiban szervezett, környezetével harmóniával élő és dolgozó vállalkozás lesz. A könyv ehhez ad nemcsak elméleti, hanem igen sok és hasznos gyakorlati tanácsot és útmutatást. Olvasását javasoljuk minden vállalkozónak, kezdőknek és haladóknak egyaránt.


 


MALGOT ISTVÁN: KORÁBBAN INDULJ

Barangolások Cambodiában

 


ISBN: 978-963-87309-1-6

150 oldal, fűzött
Kiadó: Kláris Kiadó és Pont KiadóA mű meggyőzően bontja ki azt az érzést, ami egy esendőségében is nagyszerű, hanyatlásával is rabul ejtő, mérhetetlenül szegény, de kulturális értelemben felfoghatatlanul gazdag országot járva hatalmasodik el a barangoló fehér idegen tudatában.

A modern civilizáció minden vétkét ismerő, a pénz iszonyatos hatalmából következő fejlődéstől iszonyodó vándor rádöbben: nem teheti, hogy ne szóljon - örök hűséget esküdve valakinek, \"aki az elmúlt idők és széthulló terek\" mögül néz vissza rá.


JOHANNES F. BRAKEL - HERBERT GROHMANN: PÉZSMATULOK, FAKOPÁNCS ÉS DELFINEK

Így élnek az állatok

PAIDAGOGOS SOROZAT

Kláris Kiadó, Budapest, 2005

Puhafedeles, cérnafűzött kötött, színes borító, 143 oldal

Téma: pedagógia, olvasókönyvEgyre civilizáltabb világunkban az embernek erőfeszítést kell tennie, hogy ne szakadjon el a Természettől, hogy megismerhesse a teremtett világ ezer titkát. Különösen fontos, hogy gyermekkorban eleven kapcsolat alakuljon ki a gyerek és az állatok között. A személyes élmények és az ennek következtében feltámadó olvasási kedv új dimenziót nyit meg a növekvő gyerek életében – megismeri és megszereti azokat a lényeket, amelyek társként, más létformában ugyancsak itt élnek velünk a Földön.

Földünk élővilágáról rendkívül sok könyv, fénykép, film készült. Azon kiadványok sorát szeretnénk szaporítani, amelyek élet közelbe hozzák, elevenen láttatják az állatvilág jeles és hétköznapi képviselőit, és úgy mutatják be azokat, hogy az olvasó gyermekben felkeltik a vágyat a további búvárkodás és a saját megfigyelések iránt. A Pézsmatulok, fakopáncs és delfinek igazi jó olvasmány a 10-14 éves korosztály számára, de nagyobbak – még felnőttek is – élvezettel merülhetnek el benne.


 

Könyvkínálatunk több más darabjáról is olvasható hasonló rövid ismertetés

honlapunkon
.
Alább a legutóbb megjelent

CD újdonságok
láthatóak, a már korábban megjelent és nálunk kapható CD-k
ismertetése szintén honlapunkon a CD-k címszó alatt található.


 


Kátai Zoltán: Wathay Ferenc énekei\"\"Wathay Ferenc) \"Isztambuli rabsága éveiben csodálatos énekes könyvet írt (maga-rajzolta képekkel díszítvén), melynek anyagi fedezetét koldulásból biztosította.
A huszonnyolc ének között vannak históriák (III., X.), szerelmes és istenes énekek. Valamennyiből sugárzik az önzetlen hazaszeretet, és a mélységes Hit. A könyv végén olvasható hosszú, családtörténeti önéletrajza, és egy hiteles számvetés a korabeli török hadseregről. Gyér iskolázottsága és foglalkozása ellenére megszerzett korszerű műveltsége elgondolkodtató és példamutató.
Ezen a lemezen - \"helyhiány\" miatt - csak 16 ének hallható. Egy részüknek ismert a dallama, a többihez - a XVI-XVII. század szokásához híven - magam választottam korabeli dallamokat.\" - Kátai Zoltán

 


 


Folyamatosan változó, bővülő kínálattal továbbra is szeretettel vár mindenkit


 


                        a Galagonya Kézműves Ajándékbolt


(Márti és Laci)--- hirlevel2007-07-06.html vége---

--- hirlevel2007-05-12.html ---
Szél
A füvek először.
Azután a bokrok.
Utoljára a fák.
A zölddel lentről fölfelé
telik meg a világ.

Pünkösdre túlcsordul:
rózsája kiserken.
S valahonnan a Szél -
kívül és belül a kerten
minden hajtást elér.

Kertész Eszter tavaszi versével jelentkezünk másodszorra, melyet Éggel bélelt ház című kötetéből csentünk.

Egyúttal egy másik könyvújdonságra is szeretnénk felhívni a figyelmet, melynek témája sokkal prózaibb, de annál aktuálisabb: a pénzről, a pénzhez való viszonyunkról, esetleges pénzügyi problémáink valódi, mélyebb okairól, a megoldás lehetőségeiről szól.
Korpusz Sándor: Ilyen a pénz című könyvének célja az, hogy logikus rendbe rakva feltárja a pénzzel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket, és segítse az olvasót egy tudatosabb, egyénibb pénzszemlélet kialakításában. Többek között a következő kérdésekre keresi velünk együtt a választ:
- Szolgáljuk a pénzt, vagy uraljuk?
- Segítő, vagy kényszerítő erőként működik?
- Hogyan hat a pénz ránk és környezetünkre?
- Tudjuk-e mennyi téves elképzelés, mítosz él bennünk a pénzzel kapcsolatosan?

Egyre többen érezzük úgy, hogy a világ nem jó irányba halad, a pénz ural mindent, az minden érték mértéke. Régóta gondolkodom, mit tehetünk ez ellen, miként változtathatunk e pusztító tendencián. Nekem azért fontos ez a könyv, mert ezekre a kérdésekre is találtam használható, de legalábbis további gondolkodásra serkentő válaszokat.

Végezetül egy kis ízelítő a Hangvető kiadó CD-újdonságaiból:

Fondor: Nótás Szilágy

Példa nélkül álló kezdeményezést tarthat kezében a zenekedvelo. Egy olyan lemezt, amely a szilágysági falusi zene gyöngyszemeit fuzi láncba, az ottani zene tiszta, egyszeru mivoltát emeli ki. Az album átfogó képet ad a szilágyságban élo, vagy egykor ott élt etnikumok zenéjérol (magyar, román, cigány, zsidó), szem elott tartva a zenék táncrendben betöltött funkcióját. A felhasznált gyujtések közül a szilágynagyfalusi, selymesilosvai bandák és a kárásztelki énekesek nótái állnak középpontban, az autentikus és a feldolgozott formában megszólaló daloknál egyaránt. Reméljük, hogy a felvételekkel ösztönözni tudjuk a táncházmozgalomhoz közelálló táncosokat, zenészeket, hogy nagyobb figyelemmel és érdeklodéssel forduljanak Szilágyság felé, hiszen a legfobb cél minden egyéb mellett mégis az, hgoy ez a partiumi tájegység


Válogatás: Csobánok nótái

"Két Észak-mezoségi falu, a Déstol keletre fekvo, eros magyar többségu Bálványosváralja és a vegyes magyar-román lakosságú Szásznyíres népzenéjét mutatja be ez a lemez. "Nálunk az volt a divat, ha volt egy embernek húsz darab juha, volt három gyereke, abból egy ment a juhokkal" - mondta Topán György arról, miért tudnak sokan ma is olyan jól furulyázni a vidéken. O is így, a juhok mellé kapta meg apjától elso furulyáját gyerek korában, és attól kezdve a hangszer mindig ott volt a tarisznyájában. (...) Ilyen körülmények között, a legelon alakult ki az a rendkívül gazdagon díszített, meditatív furulyajáték, amelynek szabad, asszimetrikus ritmusát, hangsúlyait a furulyás fejében pergo énekes dallam hangsúlyai határozzák meg. Különösen jól tetten érheto a hangszerjátékot belülrol irányító nyelvi hangsúly- és ritmizálási rendszer azokon a felvételeken, amikor maga a furulyás énekli el a nótát.


Khamoro: Lingara - Csavargók

Magyarországi cigány népzene.


Kalagor: Hová mensz...?

Magyar népdalok és tánczene Moldvából.


http://www.galagonyaliget.hu
a Galagonya Kézműves Ajándékbolt
(Márti és Laci)

--- hirlevel2007-05-12.html vége---

--- hirlevel2007-04-30.html ---

Kedves Vendégünk!


Szeretettel köszöntjük, és egyúttal köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre, ezzel lehetővé téve ezen első jelentkezésünket.
A jövőben rendszeresen szeretnénk ebben a formában hírt adni a boltunkkal kapcsolatos eseményekről, megjelenő könyv- és CD újdonságokról, árukészletünk bővüléséről, környezetünkben megrendezésre kerülő programokról, rendezvényekről, melyek hírül adását fontosnak tartjuk.

Ezúttal nemrégiben elindított "törzsvásárló-toborzó" akciónkra szeretnénk felhívni az esetleg korábban feliratkozott, vagy honlapunkat (www.galagonyaliget.hu) régebben látogatott vendégeink figyelmét. Ennek lényege, hogy a hírlevelünkre feliratkozó, vagy e-mail címét az üzletben személyesen megadó vásárlóinkat megajándékozzuk egy-egy kézzel készített, egyedi díszgyertyával, melyet készletünkből mindenki maga választhat ki.
Az ajánlat természetesen visszamenőleg is érvényes, szeretettel várunk tehát mindenkit, aki még nem vette át ajándék gyertyáját!

S hogy e híradás ne csak magáról szóljon, íme a legfrissebb Putumayo újdonság, a Gypsy Groove. Az alábbi "E-card"-ra kattintva bele is hallgathatnak a lemezen hallható számokba.

Putumayo Presents: gypsy Groove

Release date: March 27th, 2007
(release dates vary by country)

Listen to sample tracks:
!DelaDap
“Zsa Manca ”
Shantel
“Bucovina”

Putumayo Grooves
A portion of Putumayo’s proceeds from Gypsy Groove will be donated to the Roma Education Fund
in support of its policies and programs that promote quality education for Gypsy children.

For more information on this and other releases from Putumayo Grooves: www.putumayo.com.


Ezen kívül is számos Putumayo és METRO CD kiadvánnyal bővült világ- és jazz-zenei kínálatunk.


Baráti üdvözlettel:
a Galagonya Kézműves Ajándékbolt
(Márti és Laci)

ÜNNEPI NYITVA TARTÁS
Április 28. Szombat: 10 - 13-ig
Április 29. Vasárnap: Zárva
Április 30. Hétfő: Zárva
Május 1. Kedd: Zárva

----
Ezt a levelet azért kapta, mert feliratkozott a www.galagonyaliget.hu hírlevelére.
Ha mégsem kíván a jövőben ilyen hírlevelet kapni, itt leiratkozhat.


--- hirlevel2007-04-30.html vége---
 
Látogatóink (2008.04.29. óta):
Látogatók