Hírlevél

Kedves Barátaink!


Boltunk megnyitása óta gyűjtjük vásárlóink e-mail címeit, hogy kapcsolatunk valamiképp kétoldalú lehessen. Az e-mail címeket kérve el szoktuk mondani, hogy milyen célra kérjük, és azt szoktuk ígérni, hogy nem zaklatjuk majd gyakran kéretlen mail-ekkel vendégeinket...
Nos, úgy érzem, ezt az ígéretünket sikerült maradéktalanul megtartanunk: éppen egy éve jelentkeztünk utoljára hírlevelünkkel. Sok minden történt velünk és boltunkkal az eltelt esztendő alatt, most mégis a már megszokott módon, egy - az adventi időszakhoz kapcsolódó - verssel szeretnénk köszönteni Önöket/Benneteket:


Weöres Sándor: Nől a dér, álom jár

Nől a dér, álom jár,
hó kering az ág közt.
Karácsonynak ünnepe
lépeget a fák közt.

Én is, ládd, én is, ládd,
hóban lépegetnék,
ha a jeges táj fölött
karácsony lehetnék.

Hó fölött, ég alatt
nagy könyvből dalolnék
fehér ingben, mezítláb,
ha karácsony volnék.

Viasz-szín, kén-sárga
mennybolt alatt járnék,
körülvenne kék-eres
halvány téli árnyék.

Kis ágat öntöznék
fönn a messze Holdban.
Fagyott cinkék helyébe
lefeküdnék holtan.
Csak sírnék, csak rínék,
ha karácsony volnék,
vagy legalább utolsó
fia-lánya volnék.


Hadd folytassuk egy meghívással!
Lassan-lassan hagyománnyá váló adventi gyertyamártásra hívunk újra mindenkit: december 20-án 11-től 17 óráig, a megszokott helyen, a Galagonya bolt „fedett parkolójában” ki-ki megmárthatja, elkészítheti gyertyáját. 13 órától a fóti Waldorf-iskola 12. osztályának alkalmi kórusa igyekszik az alkalomhoz illő művek éneklésével karácsonyi hangulatot teremteni.
A rendezvény ezúttal is ingyenes, anyagköltségre kérünk 200 Ft-ot gyertyánként.
Süteményekkel, meleg itallal és nagy szeretettel várunk mindenkit!

Idén is megjelent - és kapható nálunk - Tari Márta gyönyörű mézeskalács kompozíciókkal illusztrált falinaptára. A 2010-es kiadvány címe és témája: Áldás, békesség.

Ez évben is számos zenei kiadvány jelent meg és gazdagítja CD kínálatunkat. Ezek közül szeretnénk néhányat figyelmükbe/figyelmetekbe ajánlani!
Először is néhány PUTUMAYO újdonság, melyek hanganyagába az alábbi e-cardok megnyitásával bele is lehet hallgatni:

Azután hadd emeljünk ki néhányat a hazai népzenei, világzenei kínálatból:

Makám: Yanna Yova


Yanna Yova - E titkokat sejtető címmel megjelenő lemezével újabb fordulóponthoz érkezett a Makám. Akárcsak tíz éve, mikor a SkanZen albummal a hosszú hangszeres periódusról váltott a vokálisra. Szinte évente sorjáztak emblematikus lemezeik, melyek világa az archaikus hangzásokat, Kelet kincseit sugározták. A Yanna Yova, e kincseket nem feledve - napjaink atmoszféráját, zenei mozgásait és szövegvilágában is a lüktető városban élő ember séletérzéseit tükrözi.

Ára: 3.850,- FT


LOVÁSZ IRÉN / HORTOBÁGYI LÁSZLÓ: VILÁGFA


A Világfa válogatás a magyar népdal régi rétegének sokszínűségét igyekszik bemutatni és egy Keletről Nyugatra tartó ívet vázol fel, példázva a magyar népdalok tájegységek szerinti tagolódását és sajátosságait is. Virtuális zenei utazás térben és időben. Játék azzal a gondolattal, hogy milyen kulturális lehetőségeink lehettek volna, ha a magyarság ősei a keleti őshazából nem nyugatra, hanem pl. keletre vagy délre indultak volna el. A lemez anyaga azt is megmutatja, hogy a magyar népzene eredeti gazdagsága, univerzalitása, olyan tulajdonság, amely lehetővé teszi, hogy beágyazódhasson más kultúrák korabeli és mai zenei nyelvezetébe, napjaink világzenei gyakorlatába és a jövő elektronikus világába.

Ára: 3.630,- Ft


Berecz András: Sördal - Csuvas népdalok magyarul

(2CD + MP3 + könyv)

"A csuvas sördalok éneklői, míg a lélektől lélekig tartó göröngyös utat kövezik, a vidámság mellett a testvéri szövetséget is őrzik. Ritka tudományuk e kiadvány révén immár a Kárpát-medence lakóihoz is megérkezett. Behordott minden igéje és hangja arra a tájra vezet, ahol a kéz a kézbe kapaszkodik. Oda, ahol végzet árán sem emel testvér - testvér ellen szót. Ahol rokon - rokonnak szárnya. Ahol az út haza ér. Ahol: "Sűrű erdőn utat törtünk, Hegyet hágtunk, utat léptünk Jó rokonok látásáér." - Iancu Laura

Ára: 4.350,- Ft


KALÁKA / KÁNYÁDI: KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK

Verseskötet CD-melléklettel

2009-ben Kányádi Sándor 80 éves, a Kaláka 40 és a Hangzó Helikon sorozat 5 éves lett, ez a sorozat huszadik kötete. Sok szép kerek szám. Az olvasás élvezete, valamint a Kaláka együttes dalai mellett Sándor bácsi előadásában is hallgathatunk verseket. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk! A kötet illusztrációit Vogronics Zsuzsa készítette.

Ára: 4.990,- Ft

A fentieken kívül a közelmúltban – többek között – megjelent Gryllus Vilmos: Dalok 4. című, gyerekeknek szóló lemeze (ára: 4.270,- Ft), valamint Palya Bea: Egyszálének című legújabb kiadványa (ára: 5.200,- Ft) is!


Végezetül ünnepi nyitva tartásunk:

Az eddigi évekhez hasonlóan idén is nyitva tartunk vasárnaponként: 10-től 18 óráig.
December 24-én: 10 – 12 h
December 25-26-27-én: zárva
December 28-án: 13:30 – 18:30 h
December 29-30-án: 10 – 18:30 h
December 31-én: 10 – 13 h
Január 1 – 3-án: zárva


Akivel addig nem találkoznánk:

MEGHITT, BÉKÉS, ÁLDOTT KARÁCSONYT ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!

Márti és Laci
(Galagonya bolt)

www.galagonyaliget.hu

----
Ezt a levelet azért kapta, mert feliratkozott a
www.galagonyaliget.hu hírlevelére.
Ha mégsem kíván a jövAµben ilyen hírlevelet kapni,
itt leiratkozhat.