Hírlevél

Kedves Vendégeink!


Elmúlt a nyár, elkezdődött az iskola... Ideje, hogy mi is összekapjuk magunkat és hírt adjunk néhány újdonságról:

A népszerű Puck, a törpe sorozat, a Szent Miklós, valamint a szentek életét bemutató Hadd legyek a testvéred! után megjelent Jakob Streit újabb gyermekeknek szóló könyve az Öregmalom Kiadó gondozásában. A könyv címe:

Louis Braille. A vakírás feltalálójának életeA könyvről
Amikor Louis Braille 1809. január 4-én egy Párizshoz közeli faluban, Coupvray-ban megszületett, még csak néhány olyan iskola volt egész Európában, ahová a vakok járhattak. Különböző kézműves szakmákat és zenét tanultak. Ám könnyen alkalmazható írás hiányában a világ jelentős része hozzáférhetetlen maradt számukra.
Louis látóként születt. De amikor háromévesen, mint annyiszor, apja nyeregmíves-műhelyében játszott, egy árral megsebesítette magát, és nem sokkal később megvakult.
Alig tizennégy éves, amikor kitapogatható írás kifejlesztésébe fog, amelyből később megszületik az a bizonyos Braille-írás, amelynek segítségével a vakok mind a mai napig írnak és olvasnak.
Ebben a könyvben Jakob Streit a gyerekek számára, az ő nyelvükön meséli el e nagyszerű ember történetét - ifjúságát és felnőttkorát, amikor a párizsi Vakok Intézetében tanárként dolgozott. Megtudhatjuk, hogyan tanulja meg Louis új módokon észlelni környezetét, hogyan járja útját a világban és hogyan visz fényt mások életébe a maga egyszerű, szeretetteljes és barátságos módján.
Ára: 1.990 Ft

Következzen néhány hanglemez újdonság:"Két évvel a Pimasz megjelenése után, mely itthon aranylemez lett, Angliában pedig az év albumai között jegyezték, a Kerekes Band kihozta második nagylemezét, a Fel a Kalappal!-t, mely nemcsak csángó boogieban gazdag, de egyben ethno funkot is szervíroz a vasárnapi ebédhez sütött csokitortánk mellé, hogy aztán kedvünkre nassolhassuk a zenei témákat, miközben lábunk pumpatáncot jár a szögdobra és a masszázs-basszusra. Nem csoda, ha tízből kilenc betyár ezt fütyüli."
Ára: 3.990 FtVarázslatos keleti forgószél csap fel ebből a zenéből, álomszerűen elragadó örvény! Természetes könnyedség, örömteli röpítő erő, közép-ázsiai, moldvai, dunántúli, kínai, indiai népzenékből táplálkozó frissesség jellemzi Grandpierre Attila őserejű világzenét játszó csapatának legújabb dobását. Eurázsia végtelen síkságain a lovasnépek évezredeken át a vágtázó lovak hátán száguldva élték át azt a lenyűgöző élményvilágot, amiből az ősi puszta népzenéje született. Ezen a lemezen a Vágtázó Csodaszarvas elszabadítja a mágikus népzene bűvös erejét, mindent átjár a lenyűgöző energiafelszabadulás, szélesre tárulnak az élő Világegyetermre nyíló kapuk, s itt virágzik a Mindenség kozmikus alkotóereje. A Vágtázó Csodaszarvas átadja zenéjének irányítását az itt élő csodálatos kozmikus alkotóerőnek. Ez őserejű eredetiségének titka.
Ára: 3.720 FtA "Tündér-idézés" című album valahol ott kezdődik, ahol a "Szertartás" véget ért. Emlékeztetőül a "Szertartás" (2006) története: Egy misztikus erdőben a világ minden tájáról összegyűlt varázslók egy közös meditációval szeretnék magasabb szintre emelni a Földet. Amikor a szertartás után már kialudt a tűz, hajnalban egy különösen finom, altató hangulatú zenére gyűlnek össze még a varázslók, amellyel az erdő jótékony szellemeit, a tündéreket kívánják megidézni. Ez tehát a "Tündér-idézés", mely zene az emberek lelkéből is a belső harmóniát varázsolja elő. A szerző romantikus ír dallamokat használ fel sajátjai mellett, nagyon lassú, egyenletes tempójú előadásban, ír ébenfa fuvolával és zongorakísérettel. A szerző ajánlása: Elalvás elősegítésére (gyermekeknek is), masszázshoz, meditációhoz, relaxációhoz, wellness terület, stb. Nem ajánlott: vezetés közben!
Ára: 2.430 FtA Hétrét zenekar 10 éve, 1998 nyarán alakult az Őrségben - innen az elnevezés is, hiszen az Őrség nem más, mint "Hétrétország" (Sülyi Péter). Az ország ezen szöglete mindig is a különböző kultúrák és hagyományok olvasztótengelyének számított. A régió számos nemzetiségnek ad otthont, így zenei hagyományokban is rendkívül gazdag. Az ír tradicionális kezdetektől a különféle népek népzenéjét feldolgozó és helyenként a magyarral és egymással is ötvöző, jelenleg dominánsan magyar népzenei alapokra építkező együttes zenéje, stílusa, előadásmódja mára teljesen kiforrott. A Hétrét számtalan meghívásnak tesz eleget az ország különböző pontjain, valamint az országhatárokon túl is felbukkanó rendezvényeken (Sziget Világzenei Nagyszínpad, Savaria Karnevál, Vidor Fesztivál, Szoboszlói Folk Hétvége, Pécsi Napok, Boglári Szüret, Keltenfest (Ausztria), vagy az idei Zene Ünnepén Pozsony...).
"Az album címe, az Eriggy az utamra! arra utal, hogy a Hétrét zenéje a népzenei motívumok irányába tolódott el. Ugyanakkor, módosítva a mondást, azt is magába foglalja, hogy gyere velünk és hallgasd a muzsikánkat, illetve, hogy a tréfa, a humor sem áll távol tőlünk."
Ára: 3.240 Ft


Baráti üdvözlettel:

Márti és Laci
(Galagonya bolt)

www.galagonyaliget.hu

----
Ezt a levelet azért kapta, mert feliratkozott a
www.galagonyaliget.hu hírlevelére.
Ha mégsem kíván a jövAµben ilyen hírlevelet kapni,
itt leiratkozhat.