Hírlevél

Kedves Barátaink!


Mint azt boltunkat rendszeresen látogató és a nálunk kapható "rokolyás" ruhákat kedvelő és kereső vendégeink jól tudják, az utóbbi időben komoly gondjaink voltak a ruhák beszerzésével, az esetleges cserék bonyolításával, a választék bővítésével.
Most viszont örömmel értesítünk mindenkit, hogy kisebb csoda történt, szállító partnerünk újra előkerült és ígérete szerint ezután együttműködésünk gördülékenyebb lesz! Az alkalmat kihasználva kibővítettük választékunkat, így mostantól újabb modellekkel, szélesebb méretválasztékkal, nagyobb kínálattal várjuk vásárlóinkat.


Egyúttal szeretnénk hanglemez-újdonságokról is tájékoztatni. Íme két új CD a Fonó Records-tól és egy a Stereo-Periferic kiadótól:

CSÍK Zenekar: Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen... CD (FA2432)

A lemez címadó dalaként egy kalotaszegi népdal első sorait, illetve annak feldolgozását választottuk, "Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen...". Az új lemezen is követni szándékozzuk azt a hagyományt, hogy miközben megőrizzük a régi szép magyar népzenei értékeket, nyitunk a változó világunk felé, hogy a népzene igazi szépségét azoknak is meg tudjuk mutatni, akiknek talán kevesebb alkalmuk van a vele való találkozásra. Ahogy az előző lemezünk sikere is igazolja, akkor "ez a vonat, ha elindult, hadd menjen..."

ESZTERLÁNC: Égszakadás CD (FA2442)

A mezőségi énekesekkel és zenészekkel közös felvételeiről és koncertjeiről ismert Eszterlánc együttes ismét búzai zenére épülő lemezt készített.
Takács Anna és Eke Mária átütő hangja, valamint az egyszerű, kemény muzsika, ezúttal Dresch Mihály fúvós letisztult játékával egészült ki. A borítón látható felhők alatt egy rövid üzenet: Vigyázat! Népszerűtlen népzene. Hallgatói és előadói messze járnak, elvesztett nyomokat és helyeket kutatnak. Hazaérve könnyen ott találják magukat egy Égszakadás közepén."HATÁRON TÚLI MAGYAROK ZENÉJE"
2006/2007


A lemezen az alábbi előadók, együttesek hallhatók:
HERCZKU ÁGNES, PÁL ISTVÁN "SZALONNA", SÖNDÖRGŐ, VUJICSICS, AGÓCS GERGELY, FLÓTÁS EGYÜTTES, ÜSZTÜRÜ, MISZTRÁL EGYÜTTES

Hadd idézzük a kiadó hitvallását és ismertetőjét a kiadvánnyal és történetével kapcsolatban:

"A Periferic Records 2001 óta szervezi a Határon Túli Magyarok Zenéje (HTMZ) koncerteket. Bartók és Kodály nyomdokait követve mi is úgy gondoljuk, hogy a népzenének, világzenének is ott a helye a Zeneakadémián, színházakban, fényes hangversenytermekben. Egyre nehezebben döcögő országunkban számunkra szolgálat és misszió, hogy a Kárpát-medencében élő nemzetiségek egymással békében, harmóniában éljenek, melyhez egymás kultúrájának, hagyományainak és szokásainak megismerése, valamint kulturális kapcsolatainak javítása és bővítése elengedhetetlen feltétel. A határon túli koncerteken a megszólaltatott zene és a közönség sokszínűsége ezt jól igazolta: együtt éreztük összetartozásunkat magyarok, szlovákok, románok, svábok, tótok, szerbek, bunyevácok, szlovének és ruszinok. Ezért is folytatjuk megszállottan a CD adományozást és a koncerteket immár mind a hét hazánkat körülölelő országban.

A HTMZ története röviden (amelyet 2008-tól Kárpát-medencei Magyarok Zenéje névre keresztelünk):
2001. - I. HTMZ koncert - Zeneakadémia. Fellépők: Ghymes (Felvidék), Ivánovics Tünde (Vajdaság), Tímár testvérek (Erdély) + Kerekes
2002. - II. HTMZ koncert - Zeneakadémia. Fellépők: Söndörgő, Tatros, Bástya Citerazenekar (Felvidék)
2003. - III. HTMZ koncert - Zeneakadémia. Fellépők: Muzsikás együttes + Petrás Mária (Moldva) + Oláh Dezső (Felvidék) + Muszka Bene Ilonka és Muszka Bene György (Kalotaszeg) + Maneszes Márton (Mezőség)
2005/2006. - IV. HTMZ koncertek és CD adomány - Thália Színház és határon túli városok.
A HTMZ (Határon Túli Magyarok Zenéje) CD adományozással egybekötött jótékonysági koncertsorozat során 2005/2006-ban 75 kiadó csatlakozásával 6 millió Ft értékben CD-t adományoztunk négy határon túli város könyvtárának a Magyarországi Református Egyházzal együttműködve. Ezt ÖT koncert keretében bonyolítottuk le (Budapest, Révkomárom, Beregszász, Kolozsvár és Szabadka).
2006/2007. - V. HTMZ koncertek és CD adomány - Thália Színház és határon túli városok.
2006/2007-ben folytattuk az adományozást, melynek összértéke ismét mintegy 6 millió Ft, ám ezúttal bevontuk a körbe Horvátországot, Szlovéniát és Ausztriát is, megszólítva így a teljes Kárpát-medence magyarságát (8 KONCERT - 8 ORSZÁG - EGY NEMZET). Tettük, tesszük ezt azért, hogy a határon túli magyar városokban is elérhetőek legyenek az anyaországban kiadott magyar zenei értékek, amelyek sokszor éppen a határon túli magyar területekről származnak. A 80 kiadó által adományozott több ezer CD-ből álló adománnyal a városok könyvtáraiban egy-egy színvonalas zenei tékát alapítottunk, melyeket évenként ünnepi koncertek keretében további adománnyal gazdagítunk."

Emlékeztetőül íme a sorozat előző darabja:


"HATÁRON TÚLI MAGYAROK ZENÉJE" 2005/2006 (2CD)

A kiadványon az alábbi előadók, együttesek hallhatók:
BÁSTYA CITERAZENEKAR, AGÓCS GERGELY, KEREKES EGYÜTTES + TÍMÁR TESTVÉREK + DEMETER ERIKA, VUJICSICS + SÖNDÖRGŐ, BAKOS ÁRPÁD + PÁLFI ERVIN, PÁL LAJOS ÉS ZENEKARA, KORMORÁN, DONGÓ, IVÁNOVICS TÜNDE, ROZSDAMARÓ, MISZTRÁL


A CD-k megvásárlásával támogatod a határon túli koncerteket, mert azokat
- többek között - az eladásból származó bevételből finanszírozzák.Baráti üdvözlettel:

a Galagonya Kézműves Ajándékbolt
(Márti és Laci)

www.galagonyaliget.hu

----
Ezt a levelet azért kapta, mert feliratkozott a
www.galagonyaliget.hu hírlevelére.
Ha mégsem kíván a jövAµben ilyen hírlevelet kapni,
itt leiratkozhat.