Hírlevél

Karácsonyi dal

Ma térdre hull a fényben
sötétség angyala,
mert Mária ölében
felsír Isten fia.

Úgy sír, mint földi gyermek
elhagyva otthonát,
de hordoz égi terhet:
az Úr örök szavát.
 


Kertész Eszter: Rózsalámpa című újabb kötetéből vett verssel szeretnénk Áldott Karácsonyt és örömökben, egészségben, sikerekben gazdag Új Esztendőt kívánni minden kedves vásárlónknak, barátunknak, ismerősünknek!

Egyúttal szeretnénk hírt adni néhány hanglemez-újdonságról, valamint év végi nyitva tartásunkról:

Bognár Szilvia - Herczku Ági – Szalóki Ági
Szájról szájra

Népdalaink szájról szájra öröklődnek, s miközben saját útjukat járják, énekesek generációinak ajkán formálódnak, tisztulnak és szépülnek.
A három énekesnő is így sajátította el mestersége csínját-bínját, egymástól is tanulva - szájról szájra adták-vették a fortélyokat, kincseket. A szakmai tisztelet előbb barátsággá alakult, majd immár szakmai "szövetséggé" formálódott, hiszen egyre többször énekeltek közösen különböző előadásokon. Példának okáért a Makámos Krulik Zoltán, vagy Nikola Parov meghívására eleinte párosával, majd hármasban, sőt egy időben négyesben is. Négyesben, hiszen Palya Bea is a társasághoz tartozik, aki jelen volt a produkció születésekor.
A közös éneklés sikerein felbuzdulva határozták el, hogy önálló műsort hoznak létre. Olyan műsort, ahol a különböző női karakterek és a hozott zenei tapasztalatok színezve-árnyalva kiegészítik egymást, a három karakteres hang pedig egymást kísérve szólaltatja meg régiónk népdalkincsét. A zenei kíséretre is - magukhoz hasonlóan - széles zenei látókörrel, változatos érdeklődéssel rendelkező muzsikusokat kértek fel: a komponálásban finom árnyalataival kiemelkedő gitáros Juhász Gábort, a multiinstrumentalista és világzenei porondon rendkívül sikeres Nikola Parovot, a muzikalitásával kitűnő ütő hangszeres Dés Andrást, a hangszerelőnek is kiváló nagybőgős Kovács Zoltánt és a népzenében sokszor bizonyított Mester Lászlót, aki ezen a lemezen különböző hangszereivel gazdagítja a hangzást.

SOLARIS
Nostradamus - Live in Mexico
DVD + CD

A DVD felvételei 2004. március 23-án és 24-én, a monterrey-i Teatro de la Ciudadban elhangzott koncerteken készültek.
A DVD tartalmaz egy rövid utifilmet is, amely Monterreyben, Mexico-Cityben és Baja Californián (Mexicali) készült, valamint egy 28 oldalas, különleges füzetet mindarról, amit a Solaris tagjai egyenként gondolnak a Nostradamus legendáról.
A Sötétség hajói címmel Somogyi Gyula víz alatti filmetüdje is látható a Proféciák könyve I. és II. tételére.
A CD-n a koncert teljes anyaga hallható.

* * *

A Putumayo kiadó legfrissebb megjelenéseiről az alábbi linkekre kattintva ún. E-card-ok adnak részletes tájékoztatást, valamint kis ízelítőt a hanganyagból:

 

E-card: Putumayo Presents World Hits!
Brazilian Playground E-Card
E-Card: Tango Around The World
Celtic Dreamland E-Card

Boltunk év végi nyitva tartása:

December 27-28: 10:00-től 18.30-ig
December 29.: 10:00-től 13:00-ig
December 30.,31., január 1.: zárva
Január 2-től rendes nyitva tartás


Baráti üdvözlettel:
                                    a Galagonya Kézműves Ajándékbolt
                                                                    (Márti és Laci)

 

www.galagonyaliget.hu

----
Ezt a levelet azért kapta, mert feliratkozott a
www.galagonyaliget.hu hírlevelére.
Ha mégsem kíván a jövőben ilyen hírlevelet kapni,
itt leiratkozhat.