Hírlevél

MEGHÍVÓ

A karácsonyi készülődés jegyében, december 16-án ADVENTI GYERTYAMÁRTÁS-ra hívjuk kedves barátainkat, ismerőseinket, vásárlóinkat – gyerekeket, felnőtteket egyaránt!

Boltunk „fedett parkolójában” (bejárat az Attila utca felől) várjuk az érdeklődőket délután 3 órától este 7-ig, ahol adventi dalok hallgatása – netán éneklése – közben ki-ki „megmárthatja”, majd kidíszítheti gyertyáját.

A részvétel ingyenes, az anyagköltség gyertyánként 150 Ft.

*          *          *

Könyvajánlat Mikulásra

Közeledik a december. Lassan mindenhonnan piros köpenyes, fehér szakállú, ablakból lógó, integető, kéményre mászó „mikulások” köszönnek ránk és legtöbben el is felejtkezünk arról, hogy honnan, kitől származik ez a szép december eleji ünnepünk.

A következő könyvajánlót azok figyelmébe ajánljuk, akik gyermeküknek, unokájuknak – esetleg maguknak – az igazi Mikulásról szeretnének olvasni.

Jakob Streit:
Szent Miklós

Hat éven felülieknek

Csak kevés történelmi emlék maradt fenn Miklósról, a Krisztus utáni IV. század első felében élt mirai püspökről. Mégis óriási hatással volt ez az ember, akinek nagylelkűsége immár több évszázadra visszanyúló hagyományt alapozott meg. Mikulás napját azonban, amely a lélekben gazdag karácsonyünnepet hivatott előkészíteni, napjainkban az a veszély fenyegeti – jobban, mint eddig bármikor –, hogy valódi értelme, jelentősége feledésbe merül.

Ezért meséli el Jakob Streit a Mikulás történetét a gyerekeknek. Tizennégy fejezetben ismerhetjük meg azt az embert, aki mindig bátran, erős szívvel állt a gyengék és szegények mellé – még azt a veszélyt is vállalva, hogy elveszíti a császár kegyeit. Miklós püspök azonban nemcsak életében vitt véghez nemes tetteket, de szellemi ereje halála után is hatott.

Ezek a kis történetek abban segítenek a mai kor gyerekeinek és szüleiknek, hogy Mikulás ünnepét újra valódi, mély értelemmel tölthessék meg, hogy az méltó előhírnöke lehessen a karácsonynak.

A könyv 6 és 11 éves kor közötti gyerekeknek ajánlott. Azok a szülők, akik tudatosan olvassák gyerekeiknek Miklós püspök történetét, több évre nagyszerű kísérőre lelhetnek benne a karácsony előtti, várakozásteljes időszakra.

*          *          *

Az előző hírlevélben bemutatott pólóknak megérkeztek a hosszú ujjú változatai is!

A női és férfi rövid ujjú pólókat 2.500, a hosszú ujjúakat 3.360 Ft-ért kínáljuk, valamint bármilyen szín-,fazon-,méret-, motívum-kombinációra rendelést is felveszünk!

*          *          *

Decemberi nyitva tartás:

December 1., 8., 15., szombatok:                         10:00-től 13.00-ig
December 2. vasárnap:                                     zárva
December 9., 16., 23. vasárnapok és 22. szombat: 10:00-től 18:30-ig
December 24. hétfő:                                        10:00-től 13:00-ig
December 25-26. Karácsony:                             zárva

December 27-től rendes nyitva tartás

*          *          *

És ismét egy kis Hangvető-újdonságértesítő:

Balogh Kálmán Gypsy Cimbalom Band: Aven Shavale

Kiadó: FolkEurópa
Megjelenés éve:
2007
Cikkszám:
FECD036
Játékidő:
52:57
Műfaj:
világzene
Információ:
A zene a vérükben van! A muzsikusok elsősorban a romák által játszott balkáni és Kárpát-medencei hangszeres tánczenéből indulnak ki, azonban a hagyománytól eltérően az improvizációkra helyezik a hangsúlyt, és dzsesszes, szvinges zenei ízekkel, különleges hangszereléssel fűszerezik mindezt. Az eredmény egy kaleidoszkópikus, energiától duzzadó dzsesszes világzene...

Balogh Kálmán és a Gipsy Cimblom Band:
Balogh Kálmán
– cimbalom (1-11)
Kovács Ferenc – hegedű, trombita (1), (2-7, 9-10)
Bede Péter – tenorszaxofon (1-10)
Frankie Látó – hegedű (1-5, 7-10)
György Mihály – gitár (1-10)
Novák Csaba – bőgő (1-10)

 Közreműködik:
Szalóki Ági – ének (7)
Polnauer Flóra – ének (8)
Krámli Kinga – ének (9)
Balogh Gusztáv – ének, szájbőgő (2, 4, 7)
Pusztai Gábor – ütőhangszerek (1-5, 7-10)

 

Lovász Irén: Belső hang

Kiadó: szerzői kiadás
Megjelenés éve:
2007
Cikkszám:
SVCD02
Játékidő:
51:00
Műfaj:
világzene
Információ:
"A Belső hang a Gyógyító hangok című lemezsorozat második darabja. A Belső hang egy meditatív belső utazás, az én legmélyén szunnyadó őserők fölébresztése érdekében. A négy természeti őselem: a föld, víz, tűz, levegő bennünk rejlő energiáinak felszínre hozása a zene, a harmónia természetes eszközeivel.

Legbelsőbb énünk mélyére csak a teljes elcsendesedéssel, befelé fordulással, kontemplációval juthatunk. Az énünk mélyén szunnyadó erők érintése a legősibb magyar imádságok, énekek, archaikus népdalok, gregorián dallamok segítségével, a legtermészetesebb húros hangszer, az emberi hang, és a négy elemet megjelenítő hangszerekkel történik."
- Lovász Irén 

Lovász Irén - ének
Kerekes János - didgeridoo
Pintér Ágnes - hárfa
Balázs Gergely - hegedű
Gesztelyi Nagy Judit - shakuhachi
Mizsei Zoltán - hang

 

Berecz András: Legényes

Kiadó: Berecz Bt.
Megjelenés éve:
2007
Cikkszám:
BCD0701
Játékidő: 71:41
Műfaj: népzene
Információ:

"A "Legényes" mesékkel tarkított válogatás - régebbi és meg sem jelent népzene-kiadványokból, amatőr felvételekből. Több, mint húsz év termése. A dalok nagy része a nyolcvanas években állt össze. A sok ki- és előadatlan dalt idővel számos zenekar felkarolta, táncházakban is jó néhány változatuk született. A felvételek hangzása sokféle, a 11-es számú "hajnali nóta" Sallay László egyedi tervezésű mikrofonjával, a 12-es egy New York-i görög kocsmában, kazettás magnóval készült, a mesék mezei felvételek. A muzsikusok az Ökrös és az Újstílus zenekar tagjai, mesterei, barátai. Kicsi Aladár és Neti mester elment, nyugodjanak békében! A két zenekar tagjai ma már húsz felé zenélnek, magam ritkán bandázok - együttmuzsikálásunk lassan emlék. " -
Berecz András

 Berecz András - ének, mese

Közreműködnek:
Fodor Sándor "Neti", Gombai Tamás, Laka Kicsi Aladár, Mester László, Molnár Miklós, Ökrös Csaba, Vizeli Balázs
- hegedű
Adorján István, Fekete Antal, Kelemen László, Mester László - brácsa
Porteleki Zoltán - cimbalom
Kozma Gyula - kisbőgő
Doór Róbert, Havasréti Pál, Kozma Gyula, Pénzes Géza - bőgő

 

Napra: Jaj, a világ!

Kiadó: FolkEurópa
Megjelenés éve:
2007
Cikkszám: FECD030
Játékidő: 63:51
Műfaj:
világzene
Információ:
"Mi lett volna, ha Jimi Hendrix hallott volna egy erdélyi parasztprímást? Mi lett volna, ha Bartók hallotta volna Jimi Hendrixet? É mi lenne, ha Te most meghallanád a Naprát?
A Kárpát-medence népzenéje a Napra zenészeinek közös kiindulópontja, amelyet korunk kultúrájában értelmeznek újra, modernkori hangzásba ültetve azt át. Ehhez persze szükséges, hogy a tagok otthonosan mozogjanak a térség népzenei világában, és annak jellegzetes stíluselemeit könnyedén tudják alkalmazni bármilyen zenei szituációban. A Naprát a muzsikusok kiemelkedő hangszeres tudása, virtuozitása, lendületes előadásmódja, másrészről az elektronikus és az akusztikus hangzás és hangszerek elegyítése együtt teszi sajátos erejűvé.
Hogy nézhet ki egy, a XXI. századi Kárpát-medencében alakult zenekar felállása? Elektromos gitár, basszus, brácsa, tangóharmonika, cimbalom, dob, hegedű és ének, ahogy a Napra zenekar esetében? Lehet... Segítségnek próbáljuk meg elképzelni, hogyan viselkedett volna egy, az 1800-as évek végén élő paraszt-prímás, ha megmutatják neki például Jimi Hendrix zenéjét. Reméljük ezzel segítettünk. Mindenesetre érdekes kalandnak ígérkezik..."
-
A kiadó

Both Miklós - gitár, hetár (hegedű-gitár), ének, special effects
Krámli Kinga - ének
Hegedűs Máté - hegedű
Bobár "Boby" Zoltán - harmónika, zongora, kontra, bőgő, szintetizátor
Balogh Kálmán - cimbalom
Winter Csaba - basszusgitár
Pfeiler Ferenc - dob

Közreműködik:
Éri Márton
- brácsa
Németh András - tekerőlant

                                               a Galagonya Kézműves Ajándékbolt

(Márti és Laci)

www.galagonyaliget.hu

----
Ezt a levelet azért kapta, mert feliratkozott a www.galagonyaliget.hu hírlevelére.
Ha mégsem kíván a jövőben ilyen hírlevelet kapni, itt leiratkozhat.