Hírlevél

Kedves Vendégeink!


 


Három újabb könyvet és utolsó jelentkezésünk óta megjelent hanglemezeket
szeretnénk harmadik hírlevelünkben figyelmükbe ajánlani:


 


TAKÁTS PÉTER: A NYUGATI ÉS A KELETI VÁLLALKOZÓI MENTALITÁSRÓL
ISBN: 963 212 576 2

Vonalkód: 9 789 632 125763

Keményfedeles, fűzött,

színes borító, 103 oldalKi ne találkozott volna olyan vállalkozóval, aki tehetségének és kitartásának köszönhetően virágzó vállalkozást hozott létre, és amikor már úgy tűnik, hogy cége elérkezett a csúcsra, akkor ahelyett, hogy élvezné munkája gyümölcsét, saját művének rabjává válik. Úgy tűnik, hajnaltól késő estig dolgoznia kell, hogy vállalkozása működni tudjon, és a folyamatok rendben és stabilan működjenek. Nem marad egy szabad perce sem magára, sem pedig környezetére, így aztán körülötte mindenki szenved, családja hiányolja, barátai elhagyják. Innen pedig egyenes út vezet a tragédiákhoz.

El lehet kerülni a tragédiát? Minden vállalkozó tönkremegy abban, hogy saját művét megpróbálja életben tartani? Hogyan csinálják ezt a tapasztaltabb, tőlünk nyugatra élő és dolgozó vállalkozók? Ezekre a kérdésekre keresi és adja meg a választ ez a könyv, mely végigvezeti az olvasót a vállalkozások alapításától a tudatos vállalkozóvá válásig vezető úton. Bemutatja, hogy azok a problémák, melyekkel ma a hazai vállalkozók többsége küzd, nem saját hibájuk vagy egy sorscsapás következménye, hanem a fejlődés természetes velejárói. A könyv segítségével a tudatos vállalkozó képes lesz vállalkozása helyzetét és fejlődésének törvényszerűségeit felismerni és azokat befolyásolni. Ekkor saját kezébe veheti sorsának irányítását, és megindulhat egy olyan fejlődési úton, melynek eredménye egy jól működő, folyamataiban szervezett, környezetével harmóniával élő és dolgozó vállalkozás lesz. A könyv ehhez ad nemcsak elméleti, hanem igen sok és hasznos gyakorlati tanácsot és útmutatást. Olvasását javasoljuk minden vállalkozónak, kezdőknek és haladóknak egyaránt.


 


MALGOT ISTVÁN: KORÁBBAN INDULJ

Barangolások Cambodiában

 


ISBN: 978-963-87309-1-6

150 oldal, fűzött
Kiadó: Kláris Kiadó és Pont KiadóA mű meggyőzően bontja ki azt az érzést, ami egy esendőségében is nagyszerű, hanyatlásával is rabul ejtő, mérhetetlenül szegény, de kulturális értelemben felfoghatatlanul gazdag országot járva hatalmasodik el a barangoló fehér idegen tudatában.

A modern civilizáció minden vétkét ismerő, a pénz iszonyatos hatalmából következő fejlődéstől iszonyodó vándor rádöbben: nem teheti, hogy ne szóljon - örök hűséget esküdve valakinek, \"aki az elmúlt idők és széthulló terek\" mögül néz vissza rá.


JOHANNES F. BRAKEL - HERBERT GROHMANN: PÉZSMATULOK, FAKOPÁNCS ÉS DELFINEK

Így élnek az állatok

PAIDAGOGOS SOROZAT

Kláris Kiadó, Budapest, 2005

Puhafedeles, cérnafűzött kötött, színes borító, 143 oldal

Téma: pedagógia, olvasókönyvEgyre civilizáltabb világunkban az embernek erőfeszítést kell tennie, hogy ne szakadjon el a Természettől, hogy megismerhesse a teremtett világ ezer titkát. Különösen fontos, hogy gyermekkorban eleven kapcsolat alakuljon ki a gyerek és az állatok között. A személyes élmények és az ennek következtében feltámadó olvasási kedv új dimenziót nyit meg a növekvő gyerek életében – megismeri és megszereti azokat a lényeket, amelyek társként, más létformában ugyancsak itt élnek velünk a Földön.

Földünk élővilágáról rendkívül sok könyv, fénykép, film készült. Azon kiadványok sorát szeretnénk szaporítani, amelyek élet közelbe hozzák, elevenen láttatják az állatvilág jeles és hétköznapi képviselőit, és úgy mutatják be azokat, hogy az olvasó gyermekben felkeltik a vágyat a további búvárkodás és a saját megfigyelések iránt. A Pézsmatulok, fakopáncs és delfinek igazi jó olvasmány a 10-14 éves korosztály számára, de nagyobbak – még felnőttek is – élvezettel merülhetnek el benne.


 

Könyvkínálatunk több más darabjáról is olvasható hasonló rövid ismertetés

honlapunkon
.
Alább a legutóbb megjelent

CD újdonságok
láthatóak, a már korábban megjelent és nálunk kapható CD-k
ismertetése szintén honlapunkon a CD-k címszó alatt található.


 


Kátai Zoltán: Wathay Ferenc énekei\"\"Wathay Ferenc) \"Isztambuli rabsága éveiben csodálatos énekes könyvet írt (maga-rajzolta képekkel díszítvén), melynek anyagi fedezetét koldulásból biztosította.
A huszonnyolc ének között vannak históriák (III., X.), szerelmes és istenes énekek. Valamennyiből sugárzik az önzetlen hazaszeretet, és a mélységes Hit. A könyv végén olvasható hosszú, családtörténeti önéletrajza, és egy hiteles számvetés a korabeli török hadseregről. Gyér iskolázottsága és foglalkozása ellenére megszerzett korszerű műveltsége elgondolkodtató és példamutató.
Ezen a lemezen - \"helyhiány\" miatt - csak 16 ének hallható. Egy részüknek ismert a dallama, a többihez - a XVI-XVII. század szokásához híven - magam választottam korabeli dallamokat.\" - Kátai Zoltán

 


 


Folyamatosan változó, bővülő kínálattal továbbra is szeretettel vár mindenkit


 


                        a Galagonya Kézműves Ajándékbolt


(Márti és Laci)----
Ezt a levelet azért kapta, mert feliratkozott a www.galagonyaliget.hu hírlevelére.
Ha mégsem kíván a jövőben ilyen hírlevelet kapni, itt leiratkozhat.